K víkendu patří pořádná snídaně. Jsou to dny, kdy si chceme dopřát něco extra, na co nám v hektických všedních dnech nezbývá čas. I lahodná snídaně ale může být zdravá, plná živin, vitamínů a antioxidantů. Dopřejte si banánové lívanečky, stačí minimum ingrediencí a 15 minut!
Pro 1 osobu:
- 1 banán
- 2 vejce
- Denní dávka ALGASTINU
- 2 lžíce mandlového másla (pokud nemáte oříšková másla rádi, použijte měkký tvaroh)
- Ovoce, ořechy, med nebo javorový sirup podle chuti
Nejprve si připravte jednoduché těsto na lívance: Ve větší míse rozmačkejte banán, poté vešlehejte vejce, postačí vidlička. Těsto na lívanečky by mělo být dobře promíchané a nadýchané.
V menší misce smíchejte mandlové máslo či tvaroh s ALGASTINEM.
Lívanečky smažte po obou stranách dozlatova na pánvi potřené olivovým olejem nebo jiným vhodným tukem. Poté je skládejte na sebe na talíř a potírejte mandlovým máslem či tvarohem obohaceným o astaxanthin. Na závěr posypte ovocem a ořechy dle vlastní chuti. Dle potřeby doslaďte medem či javorovým sirupem a servírujte.
Víkendová snídaně, jak má být!
TIP: Další chuťový rozměr dodáte lívanečkům přimícháním ¼ lžičky skořice do těsta.
Další recepty s astaxanthinem: