Vytvořte si podzimní „supersalát“ s vyváženou kombinací chutí a pořádnou dávkou antioxidantů. Jak na to? Astaxanthin nezmění finální chuť připravovaných pokrmů, a tak ho můžete přidat v podstatě do kteréhokoliv jídla, a vykouzlit tak pokrm, po kterém se budete cítit jednoduše fantasticky.
Na 4 porce budete potřebovat:
- 4 ks syrové řepy
- 2 ks pomeranče
- 200 g čerstvé rukoly
- 5 lžic olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce medu
- hrst piniových oříšků
- špetku mletého zázvoru
- sůl, pepř a čerstvý rozmarýn na dochucení
- 1 ks menší červené cibule
- denní dávku astaxanthinu
Postup: Začněte s přípravou řep. Nejprve je omyjte a potřete olivovým olejem. Řepy osolte, opepřete a navrch přidejte několik větviček rozmarýnu. Zabalené v alobalu je pečte na 200 °C do změknutí. Řepy po vychladnutí nakrájejte na plátky a vyskládejte na talíře.
Nyní přijdou na řadu pomeranče. Okrájejte z nich kůru nakrájejte je na plátky. Ty pak vyskládejte na plátky červené řepy. Z červené cibule použijte polovinu a tu nakrájejte na měsíčky.
K naservírovaným plátkům řepy a pomerančů přidejte rukolu, cibuli a hrst piniových oříšků. Následně vše polijte zálivkou. Tu připravíte smícháním olivového oleje, citronové šťávy, medu, zázvoru, soli a pepře. Na závěr přidejte denní dávku astaxanthinu. Důkladně promíchejte a je hotovo. Dobrou chuť!
Tak co, slavil u vás tento podzimní salát úspěch? Dejte nám vědět, jak jste si pochutnali.