Dýně je sice tradičně spjatá s podzimem, dýňová polévka však zaručeně zahřeje i v těchto zimních dnech! Dnes vám proto přinášíme recept na dýňovou polévku s astaxanthinem, která navíc bude pozitivně působit na váš organismus! Na nic nečekejte a pusťte se rovnou do přípravy. Jistě vás překvapí, jak jednoduchá je.
Co budete potřebovat na 4 porce?
- 1x dýně Hokkaidó o hmotnosti cca 1 kg
- 1x cibule
- 800 ml zeleninového vývaru
- 100 ml kokosového mléka nebo smetany ke šlehání
- pepř a sůl na dochucení
- denní dávku astaxanthinu
Postup: Výhoda Hokkaidó dýně spočívá v tom, že její slupku nemusíte okrajovat. Stačí jí pouze důkladně očistit. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky, díky čemuž se mnohem rychleji uvaří.
Mezitím si nakrájejte cibuli najemno a osmahněte ji na rozpáleném hrnci s trochou oleje. Až zesklovatí, přidejte k ní dýni a zhruba 10 minut opékejte. Poté vše zalijte vývarem a vařte, dokud dýně nezměkne.
Poté si vezměte na pomoc ponorný mixér a polévku dohladka rozmixujte. Podle vašich preferencí přilijte smetanu či kokosové mléko. Na závěr dochuťte solí, pepřem a přidejte denní dávku astaxanthinu.
Voila a dýňová polévka plná antioxidantů je na světě! Přejeme dobrou chuť.