Dýňová polévka s astaxanthinem
Recepty a tipy

Dýňová polévka s astaxanthinem

Dýně je sice tradičně spjatá s podzimem, dýňová polévka však zaručeně zahřeje i v těchto zimních dnech! Dnes vám proto přinášíme recept na dýňovou polévku s astaxanthinem, která navíc bude pozitivně působit na váš organismus! Na nic nečekejte a pusťte se rovnou do přípravy. Jistě vás překvapí, jak jednoduchá je.

CDýňová polévka s astaxanthinemo budete potřebovat na 4 porce?

  • 1x dýně Hokkaidó o hmotnosti cca 1 kg
  • 1x cibule
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml kokosového mléka nebo smetany ke šlehání
  • pepř a sůl na dochucení
  • denní dávku astaxanthinu

Postup: Výhoda Hokkaidó dýně spočívá v tom, že její slupku nemusíte okrajovat. Stačí jí pouze důkladně očistit. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky, díky čemuž se mnohem rychleji uvaří.

Mezitím si nakrájejte cibuli najemno a osmahněte ji na rozpáleném hrnci s trochou oleje. Až zesklovatí, přidejte k ní dýni a zhruba 10 minut opékejte. Poté vše zalijte vývarem a vařte, dokud dýně nezměkne.

Poté si vezměte na pomoc ponorný mixér a polévku dohladka rozmixujte. Podle vašich preferencí přilijte smetanu či kokosové mléko. Na závěr dochuťte solí, pepřem a přidejte denní dávku astaxanthinu.

Voila a dýňová polévka plná antioxidantů je na světě! Přejeme dobrou chuť.

Mohlo by vás zajímat

Zkouška

Nastavení soukromí a cookies

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.

Následující volbou souhlasíte s našimi zásady ochrany osobních údajů a cookies. Svá nastavení můžete kdykoli změnit.

Přizpůsobit