Nenáročné na přípravu a ideální na zahřátí. Přesně takové je chai latte, které provoní váš domov skořicí a dalším kořením. Tento nápoj nemusí být jen lahodný. Vašemu tělu může dodat potřebnou dávku antioxidantů, pokud ho obohatíte o denní dávku astaxanthinu. Ukážeme vám, jak na to!
Existuje milion způsobů, jak si můžete své chai latte připravit. My jsme vsadili na kombinaci skořice, kardamomu a hřebíčku.
Co budete potřebovat na přípravu 1 porce:
- 1 lžíci kvalitního sypaného černého čaje
- 200 ml vody
- 150 ml mléka
- půl lžičky mleté skořice
- 1 lžíci kardamomu
- 1 lžíci hřebíčku
- med na dochucení
- denní dávku astaxanthinu
Postup: Vodu nalijte do menšího kastrolu a přidejte koření. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Poté přidejte sáček čaje a vše vařte další zhruba 4 minuty.
Připravenou směs sceďte a přidejte do ní mléko se skořicí. Na závěr vše promíchejte spolu s medem a denní dávkou astaxanthinu. A to je celé. Na zdraví!
Tip: Chai latte se může podávat jak teplé, tak i studené. V létě nezapomeňte přidat pár kostek ledu. Rázem se z vašeho oblíbeného nápoje do sychravého počasí stane dokonalé osvěžení.