První vydání naší kuchařky s naší řasou s obsahem astaxanthinu je sice vyprodané, ale už pro vás připravujeme nové! Na co se můžete těšit, vám odhalíme již brzy, nyní vám však přinášíme oblíbený recept z první kuchařky.
Snídaně je totiž základ a není nic lepšího než začít svůj den zdravě. Astaxanthin dokáže (téměř ;)) každou snídani proměnit v supersnídani!
Recept na banánový chlebík s ořechovým máslem přinášíme v tomto článku. Dobrou chuť.
Ingredience:
- 1/3 hrnku kokosového oleje
- 1/2 hrnku medu (můžete zčásti nahradit agávovým sirupem)
- 2 vejce
- 2 velké banány – rozmačkané (lepší jsou zralejší)
- 1/4 hrnku mléka
- 1 čajovou lžičku jedlé sody
- 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu (případně semínka z ½ lusku vanilky)
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1 a 3/4 hrnku rozemletých ovesných vloček
- Arašídové, mandlové nebo kešu máslo
- Denní dávka astaxanthinu (Algastin suchá řasa s obsahem astaxanthinu 3 nebo 5 %)
Troubu předehřejeme na 165 °C a formu na pečení (např. srnčí hřbet) vymažeme troškou kokosového oleje.
V míse promícháme kokosový olej s medem (a agávovým sirupem). Přidáme vejce a zlehka prošleháme. Poté do směsi důkladně zapracujeme rozmačkané banány a mléko. (Pokud kokosový olej při kontaktu se studenými ingrediencemi ztuhne, jednoduše směs krátce zahřejeme.)
Přimícháme jedlou sodu, vanilkový extrakt (vanilku), sůl a skořici. Nakonec do směsi důkladně zamícháme rozemleté ovesné vločky.
Směs přelijeme do formy a pečeme 50 – 55 minut, nebo dokud okraje nezezlátnou a špejli zapíchnutou do středu nevytáhneme čistou.
Chlebík necháme po upečení vychladnout asi 10 minut ve formě, poté vyklopíme a necháme vychladnout.
Do porce arašídového, mandlového či kešu másla důkladně zamícháme astaxanthin. Máslo s astaxanthinem pak podle chuti namažeme na plátky banánového chlebíku.